توضیحات

اتصال به دستگاه های پورت سریال از راه دور با جی اس ام مودم توسط نرم افزار خود دستگاه سریال

مقدمه

یکی از مسایلی که در مورد کلیه دستگاه های سریال مطرح می باشد این است که چگونه نرم افزارهای ارتباط مستقیم به دستگاه را تبدیل به نوع ارتباط از راه دور کرد و از راه دور با دستگاه سریال ارتباط برقرار کرد.

در اين مبحث می خواهیم دستگاهی با پورت سریال را که به صورت مستقیم به کامپیوتر و با استفاده از نرم افزار ارتباط مستقیم کار می کند را تبدیل به راه دور کنیم و از راه دور با دستگاه ارتباط برقرار کنیم.برای ارتباط از راه دور در این آموزش از شبکه مبایل برای ارتباط و سرویس انتقال داده استفاده می کنیم.

سرويسی که می بايست از مخابرات درخواست کنیم سرویس انتقال داده است .بعد از درخواست اين سرویس به شما يک شماره ديگر علاوه بر شماره سيم کارت شما داده می شود که تحت عنوان شماره دیتا یا دیتا نامبر شناخته می شود که همانند شماره مبايل عادی است.تنها کاری که می بایست انجام دهیم تنظیمات و برقراری اتصالات سخت افزاری است.

لازم به ذکر است که این سرویس را فقط همراه اول روی سیم  کارت های دائمی یا روی سیم کارت های ۱۲۰ تومنی فعال می کند و هزینه سرویس آن ماهی ۵ هزار تومان بعلاوه هزینه تماس داخلی همراه اول می باشد. حداکثر سرعت اين سرویس ۹٫۶ کیلوبایت در ثانیه است.

.

.

.

برای اینکه پروژه را از لحاظ مالی به حدقل قیمت برسانیم از یک مودم جی اس ام که دارای حافظه فلش و دارای پورت سریال می باشد استفاده کرده ایم.حافظه فلش به ما اين امکان را می دهد که بعد از برنامه ریزی شدن مودم به صورت مستقل و جدا از کامپیوتر توانایی کارکرد را داشته باشد.

دستگاه راه دور پس از برنامه ریزی جی اس ام مودم آن را به دستگاه سریال اتصال می دهیم و توسط نرم افزاری که همراه این آموزش آمده است (سورس نیز قابل فروش می باشد)شماره خط جی اس ام دستگاه راه دور(دیتا نامبر) را به آن می دهیم.نرم افزار با مودم دستگاه راه دور ارتباط برقرار می کند.حال نرم افزار دستگاه سریال را باز کرده و تنظیمات زیر را در آن وارد می کنیم.توجه اینکه بهتر است در مرکز از مودم دیال آپ اکسترنال دیگر حتما dlink dfm-562e که روی کام ۱ قرار دارد استفاده کنیم.

.

.

.

الف) اتصالات سخت افزاری

مودم جی اس ام که برای کار انتخاب می کنید برای سهولت کار بهتر است که دارای پورت سریال باشد و از نوع اکسترنال باشد به این دلیل که توسط سه سیم می توان انتقال اطلاعات را انجام داد.نحوه سیم بندی در شکل زیر آمده است.

.

.

.

 

پروتکل  RS-232  در سطح سخت افزار در دو  سطح ولتاژ مختلف طراحی شده است.RS232 LEVEL که معمولا خروجی کامپیوتر در این سطح ولتاژ طراحی  شده است.اکثر دیتالاکرها هم معمولا در این سطح طراحی شده اند.

پروتکل RS-232 برای میکروکنترلرها در سطح ولتاژ TTL طراحی شده است. بنابرین همانظور که در شکل قبل می بینید ما از یک مبدل سطح ولتاژ RS-232 LEVEL  به سطح ولتاژ TTL LEVEL استفاده کرده ایم.

 

برای اتصال GSM MODEM به دیتالاگر از شکل زیر استفاده می کنیم :

.

.

.

ب) تنظیمات جی اس ام مودم :

مودم جی اس ام را به کامپیوتر اتصال داده و توسط یک نرم افزار ارتباط با سریال مثل Putty یا Hyper Terminal مودم را برای گرفتن اتصال آماده می کنیم دستورات زیر را مودم دیال آپ وارد می کنیم:

.

.

.

ج)نرم سوپروایزر:

مودم دیال آپ را به کام پورت فیزیکی شماره یک کامپیوتر اتصال می دهیم.شماره خط دیتالاگر یا هر دستگاه سریال راه دور را وارد آن می کنیم (در اینجا منظور دیتا نامبر دریافتی از مخابرات است) و سپس رو دکمه تماس کلیک می کنیم.بعد از اتصال نرم فزار خود دستگاه را با تنظیمات داده شده در بالا باز می کنیم و روی دکمه خواندن اطلاعات کلیک می کنیم.خواهیم دید که اطلاعات قابل خواندن و نوشتن خواهد بود.

لازم به ذکر است که اگر جندین دیتالاگر راه دور را خواستیم اتصال پیدا کنیم می توانیم از مالتی پورت های ساخت این شرکت که با خروجی های rs-232 و rs-485 موجود می باشد با قابلیت ۲یا ۴ یا ۸ دستگاه استفاده کنیم.